Αν δεν μπορείτε να βρείτε αυτό που ψάχνετε, μη διστάσετε να καλέσετε τη φιλική μας ομάδα στο 211 117 4679.

Κατά τη μετάβαση σε ωμή τροφή, πρέπει να την αναμειγνύω με την υπάρχουσα τροφή για λίγες ημέρες;

Δεν χρειάζεται να το αναμίξετε. Είναι καλύτερο να τελειώσετε ένα γεύμα με κροκέτες και την επόμενη ημέρα να ξεκινήσετε μια πλήρως ωμή διατροφή. Σύμφωνα με την εμπειρία μας, η ανάμειξη κροκέτας/κονσέρβας/πρώιμης τροφής στο ίδιο γεύμα μαζί μπορεί να οδηγήσει σε περισσότερες στομαχικές διαταραχές.

Πόσο ταΐζω τον ενήλικο σκύλο μου;

Για τους ενήλικους σκύλους, ο οδηγός είναι να χορηγείται καθημερινά το 2 έως 3% του σωματικού βάρους του ζώου (ή του ιδανικού σωματικού βάρους του, εάν χρειάζεται να πάρει/χάσει βάρος).

Κάθε σκύλος είναι ξεχωριστός και πολλοί χρειάζονται περισσότερο ή λιγότερο από τις κατευθυντήριες γραμμές. Τρέφουμε ανάλογα με την κατάσταση του σώματος, αν φαίνονται λίγο παχουλό, μειώνουμε, το χειμώνα/μετά από μεγάλες βόλτες, ταΐζουμε περισσότερο! Είναι σημαντικό να μην κολλάμε στα ποσοστά, κάθε ζώο είναι ξεχωριστό, η εμφάνιση και η αίσθηση είναι αυτό που μετράει.

Θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις κατευθυντήριες γραμμές διατροφής εδώ.

Μπορώ να μαγειρέψω το φαγητό;

Όχι!

Η τροφή μας περιέχει αλεσμένα οστά, η σύνθεση των οποίων θα αλλάξει κατά τη διαδικασία μαγειρέματος και μπορεί να προκαλέσει έντονα θραύσματα στο κατοικίδιο ζώο σας, γι’ αυτό παρακαλούμε να μην μαγειρεύετε στις εστίες ή στο φούρνο ή ακόμα και στο φούρνο μικροκυμάτων.

Μπορώ να ταΐζω μισή κροκέτα μισή ωμή;

Αν ταΐζετε παράλληλα με μια εξαιρετικά επεξεργασμένη ξηρά τροφή, τότε χάνετε το νόημα της μετάβασης στην πιο φυσική διατροφή. Ωστόσο, πολλοί το κάνουν με επιτυχία, θα συμβουλεύαμε πάντα ένα γεύμα ωμής τροφής και ένα γεύμα κροκέτας και όχι την ανάμειξη στο ίδιο γεύμα. Ανεπίσημα αυτό μπορεί να σημαίνει μια μικρή αναστάτωση της κοιλιάς.

Είναι ασφαλές να δίνουμε σε σκύλους ωμό κρέας;

Η ακατέργαστη τροφή είναι μια διατροφή κατάλληλη για τα είδη των σκύλων, των γατών, των κουνάβων και άλλων.

Το κρέας μπορεί να περιέχει χαμηλά επίπεδα ορισμένων βακτηρίων. Αλλά οι σκύλοι είναι σχεδιασμένοι να τρώνε κρέας βιολογικά. Το πεπτικό τους σύστημα έχει παραμείνει αναλλοίωτο, καθώς είναι μικρότερο από αυτό των ανθρώπων, οπότε το κρέας, κινείται γρήγορα μέσα στο σώμα και επομένως τυχόν βακτήρια δεν έχουν την ευκαιρία να προσκολληθούν, καθώς περνάει γρήγορα μέσα από το πεπτικό σύστημα. Το οξύ του στομάχου στους σκύλους είναι πολύ πιο όξινο, σκοτώνοντας τα βακτήρια. Η σίτιση με μια φυσική, μη επεξεργασμένη, κατάλληλη για το είδος διατροφή είναι εξίσου ευεργετική για τους σκύλους όσο και για εμάς τους ανθρώπους.

Ο σκύλος μου είναι ιδιότροπος και δεν τρώει το φαγητό

Αν έχετε χρησιμοποιήσει διαφορετική μάρκα, η υφή μπορεί να είναι πολύ διαφορετική, καθώς εμείς κάνουμε κιμά σε ένα πιο παχύρρευστο μείγμα κρέατος, αλλά άλλες μάρκες έχουν πολύ πιο λεπτή και μαλακή υφή, γεγονός που δεν σας επιτρέπει να ξέρετε τι υπάρχει στο μπολ του σκύλου σας. Εάν έχουν φάει τροφή με λαχανικά μέσα, αυτό θα μπορούσε επίσης να είναι μια διαφορά. Το να αναμίξετε λίγη από την προηγούμενη τροφή της και να τη μειώσετε σταδιακά θα μπορούσε να είναι μια καλή ιδέα για να συνηθίσουν.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να μην ενδώσετε σε αυτή τη συμπεριφορά. Πρέπει να πατήσετε πόδι και να δείξετε στο κατοικίδιό σας ποιος είναι το αφεντικό, διαφορετικά θα σας κυριαρχήσει πάνω σε αυτό και θα προκαλέσει προβλήματα συμπεριφοράς στο μέλλον.

Για να διδάξετε με επιτυχία στο σκύλο σας να τρώει ό,τι του βάζετε κάτω, θα σας προτείναμε πάντα να αφήνετε το φαγητό κάτω για 20 λεπτά και αν δεν το φάει, να το βάζετε στο ψυγείο και να το φυλάτε μέχρι το επόμενο γεύμα. Δεν θα δώσετε στον σκύλο σας καμία λιχουδιά ή άλλη τροφή εκείνη την ημέρα. Μόνο νερό. Αυτή η συμπεριφορά μπορεί να συνεχιστεί για μερικές ημέρες. Μην ενδώσετε.

Μερικά σκυλιά μπορεί να είναι πεισματάρικα και αν σηκώνουν τη μύτη τους σε περισσότερους από έναν κιμά θα υποδηλώνει ότι δεν είναι ότι δεν τους αρέσει (είναι πολύ απίθανο να μην τους αρέσει κάθε κρέας), αλλά ότι απλά δεν είναι σίγουροι για την αλλαγή, μπορεί να είναι μια μικρή μάχη της θέλησης.

Μπορώ να προσθέσω ρύζι, ζυμαρικά κ.λπ.;

Όχι! Δεν θα σας συμβουλεύαμε καθώς τα σιτηρά (σιτάρι, ρύζι κ.λπ.) παρέχουν ελάχιστη ή καθόλου θρεπτική αξία εκτός από θερμίδες και είναι δύσκολο να τα χωνέψουν τα σαρκοφάγα ζώα, και σίγουρα δεν είναι κατάλληλα για το είδος.

Πόσες διαφορετικές πρωτεΐνες πρέπει να ταΐζω;

Όσο το δυνατόν περισσότερα.

Η ποικιλία είναι το αλατοπίπερο της ζωής. Κάθε κρέας περιέχει διαφορετικές βιταμίνες και μέταλλα, ενώ για την πνευματική διέγερση και την απόλαυση η ποικιλία της διατροφής είναι ευεργετική.

Δεν θα θέλατε να τρώτε το ίδιο γεύμα μέρα παρά μέρα, οπότε ο σκύλος σας θα εκτιμήσει την εναλλαγή όταν είναι δυνατόν.

Θα σας συνιστούσαμε πάντα να προσπαθείτε να ταΐζετε 4 διαφορετικά είδη κρέατος, φροντίζοντας να συμπεριλαμβάνετε και μερικά κόκκινα κρέατα και λιπαρά ψάρια. Εάν το κατοικίδιο ζώο σας δεν έχει αλλεργίες, είναι πολύ εύκολο να επιτύχετε ένα ευρύ φάσμα πηγών πρωτεΐνης.

Εάν ο σκύλος σας έχει περιορισμούς λόγω αλλεργιών, μπορεί να είναι πιο δύσκολο να επιτύχετε ισορροπία και θα σας συνιστούσαμε να μας καλέσετε ώστε να δημιουργήσουμε ένα ειδικό πρόγραμμα γευμάτων για εσάς, χωρίς επιπλέον κόστος.

Ο κτηνίατρός μου μου είπε να μην ταΐζω ωμό κρέας.

Ιστορικά, οι κτηνίατροι λαμβάνουν ελάχιστη ή καθόλου διατροφική εκπαίδευση κατά τη διάρκεια των σπουδών τους. Μόλις αποκτήσουν τα προσόντα τους και εργαστούν σε ένα κτηνιατρείο, η κύρια πηγή εκπαίδευσης παρέχεται από τους κατασκευαστές τροφών για ζώα συντροφιάς που θέλουν οι κτηνίατροι να μεταπωλούν τις τροφές τους στην αίθουσα αναμονής.

Τα πράγματα όμως αλλάζουν και όλο και περισσότεροι κτηνίατροι αρχίζουν να υποστηρίζουν την ιδέα της σίτισης με φρέσκα, μη επεξεργασμένα τρόφιμα.

Οι κτηνίατροι από τη φύση τους βλέπουν εσάς και τα κατοικίδιά σας μόνο όταν κάτι πάει στραβά, οπότε είναι φυσικό να είναι επιφυλακτικοί. Είναι αλήθεια, η ωμή διατροφή που γίνεται λάθος μπορεί να προκαλέσει βλάβη στα κατοικίδιά σας, κάντε την έρευνά σας, μην μπείτε στον πειρασμό να ταΐσετε μόνο με κιμά κοτόπουλου (συχνά 40% κόκαλο) επειδή είναι φτηνό, ή να αγοράσετε από έναν προμηθευτή που δεν μπορεί να σας πει την περιεκτικότητα των τροφών του, αλλιώς μπορεί να καταλήξετε με ένα πολύ δυσκοίλιο κατοικίδιο και μετά με έναν κτηνίατρο που θα έχει την ευκαιρία να σας πει πόσο κακή είναι η ωμή διατροφή.

Ο σκύλος μου δεν πίνει πολύ από τότε που άρχισε να τρώει ωμή τροφή.

Το κρέας από τη φύση του έχει περίπου 60-70% υγρασία. Έτσι, είναι φυσικό το κατοικίδιο ζώο σας να μην προσπαθεί απεγνωσμένα να ξεδιψάσει όπως θα έκανε μετά από ένα μπολ με ξηρά μπισκότα.

Αυτό σημαίνει ότι η πιθανότητα εμφάνισης προβλημάτων στα νεφρά και την ουροδόχο κύστη θα μειωθεί, καθώς τα κατοικίδιά σας θα ξεπλένουν τον οργανισμό τους με όλη την επιπλέον υγρασία που υπάρχει φυσικά στην τροφή τους.

Πότε πρέπει να μεταβώ από την τροφή για κουτάβια στην τροφή για ενήλικες;

Συνιστούμε την αλλαγή από τις εκδόσεις Puppy στις εκδόσεις Adult των μιγμάτων μας μεταξύ 6-9 μηνών (περίπου).

Αυτό ποικίλλει ανάλογα με το μέγεθος του σκύλου, οπότε ένα Chihuahua θα ήταν καλύτερο να αλλάξει στους 6 μήνες, ενώ ένα Great Dane στους 9 μήνες.